Solidaritat amb Alasbarricadas.org

Coneguda la notícia que el judici contra Alasbarricadas.org per atemptat a l’honor de José Ramón Julio Martínez Márquez (”Ramoncín”) ha passat a vist per sentència, volem manifestar que, malgrat que respectarem les decisions judicials, sigui quin sigui el resultat, ens solidaritzem amb Alasbarricadas.org i condemnem la campanya de denúncies que sembla estar duent a terme la SGAE contra blocs de particulars i petites associacions.

En últim terme, moralment, el responsable dels comentaris injuriosos — que van existir, són intolerables i arriben fins i tot a ser amenaçants — contra Ramoncín és la persona que els va escriure i que els va publicar als fòrums de Alasbarricadas.org, i no pas els responsables de la pàgina. Cal destacar que els moderadors del fòrum van retirar aquests comentaris quan en van tenir coneixement, segons han explicat en diverses ocasions.

A les normes del fòrum d’Alasbarricadas.org, publicades el dia 9 de desembre de 2004 — abans, per tant, de d’interposició de la denúncia –, s’hi pot llegir clarament que els responsables de la pàgina exigeixen als usuaris “intentar no caure en l’insult fàcil” i els informen que “no es permeten missatges que tinguin una finalitat destructiva”. “Els/les moderadors/es (…) ni són déus ni són infal·libles (…) i per tant poden cometre errors”, avisen també, i demanen a qualsevol afectat per aquests errors que es posin en contacte amb ells “per intentar solucionar-ho d’immediat”.

És per tot això que el fet que l’acusació demani 6.000 € de multa a un projecte sense finalitat de lucre en aquestes circumstàncies no pot sinó provocar la nostra solidaritat. Creiem que, així les coses, aquesta denúncia no persegueix compensar l’atemptat a l’honor de Ramoncín sinó altres interessos que, per alguna raó, la SGAE no vol confessar públicament i que porten a l’acusació a actuar amb la falta de flexibilitat demostrada. De fet, la SGAE havia anunciat públicament que abans d’interposar denúncies per casos d’insults en fòrums es posaria en contacte amb els seus responsables, cosa que, segons els administradors d’Alasbarricadas.org, no ha fet.

Animem a tothom qui ho vulgui a copiar aquest text i difondre’l per blocs, fòrums i webs de tot tipus. ¡Solidaritat amb Alasbarricadas.org!

Equip de MusicaLliure.net