Seebytouch permet “notar” imatges amb el tacte

Seebytouch i maquinari associat van ser desenvolupats com a tesi de final de carrera al Kirchhoff Institute for Physics a la University of Heidelberg i se’n va presentar la versió 0.6.0 ahir (12/3/2007).

Álvaro Martínez Majado – Seebytouch és un programa per a KDE (sobre GNU/Linux) i Mcrosoft Windows que tradueix les imatges d’ordinador a un format determinat que reconeix un dispositiu de maquinari associat. Així, permet a l’usuari notar amb el tacte la imatge que hi ha a la pantalla.

En el vídeo de demostració, la persona que l’usa és capaç d’identificar amb el tacte que la imatge que hi ha en pantalla representa un llapis.El projecte consta de dues parts: el programari en sí, que és programari lliure sota els termes de la llicència general pública de GNU; i un manual que explica com construir el maquinari requerit, que també està disponible sota una llicència lliure, la GFDL.

El manual inclou imatges per facilitar la tasca. Un cop construït, el maquinari es pot connectar per USB o per pot de sèrie i ja està preparat per funcionar. A més, en el paquet en què es pot baixar el programa hi ha imatges d’exemple de formes bàsiques (cercle, el·lipse, creu, etc) per poder provar el seu correcte funcionament.

Més informació