Banc de recursos interculturals sobre noviolència

L’institució Nova, Centre per la Innovació Social, en cooperació amb una xarxa d’organitzacions Europees i una altra d’Orient Mitjà, ha obert el Banc de recursos interculturals sobre noviolència, una base de dades on es poden trobar vídeos, àudios, llibres, pamflets, periòdics, revistes, webs i altres recursos sobre cultura de la pau i foment de la noviolència preparats per descarregar gratuïtament.

El Banc de recursos interculturals sobre noviolència està preparat per poder trobar fàcilment el recurs que ens sigui més adient: permet cercar en la base de dades per autor, per tipus de recurs o per idioma. Aquesta és una de les seves característiques més interessants: la interfície està en català, però hi ha continguts en 10 idiomes, de moment.

En un text sobre les motivacions per dur a terme aquest banc de recursos, des de Nova responen que «Durant segles, les societats s’han preparat per fer la guerra, i el lema de “si vols la pau, prepara la guerra” ha inspirat la major part de les polítiques de seguretat. (…) Aquesta immensa maquinària militar no ha servit, tanmateix, per reduir significativament el nombre de conflictes armats i la letalitat dels mateixos, ni tampoc es mostra ara eficient per abordar els conflictes que s’estan desenvolupant al món d’avui. (…) Portem més d’una dècada assenyalant i discutint les crisis dels vells models de seguretat, però sense gairebé dedicar esforços a la construcció d’una nova infraestructura de pau. En aquest camp volem promoure la construcció d’una infraestructura que sigui capaç de donar respostes ràpides i eficients als importantíssims desafiaments que el món coneix àmpliament en relació a l’ecologia, la política, l’economia o la diversitat cultural.»

Una visita recomanada: Banc de recursos interculturals sobre noviolència.