Com s’ordena una biblioteca

Si mai cal ordenar una col·lecció de llibres que ocupi més d’un parell o tres d’estanteries, una biblioteca escolar o, fins i tot, els ebooks o altres llibres i documents electrònics que haguem descarregat, probablement ens trobarem davant d’una pila d’elements prou gran com per justificar l’ús de llistes d’ordenació d’obres, com es fa a les biblioteques de debò, per tal de facilitar-ne la cerca quan ens calgui res (amb els llibres electrònics és més fàcil! Només cal fer servir un cercador d’arxius: és una altra de les avantatges dels bits respecte del paper).

Però com s’ordena una biblioteca? A la web de la Red Municipal de Bibliotecas de Murcia hi he trobat la llista que mostra la col·locació de les diferents obres del seu fons (és un document de Microsoft Word, en castellà). Sens dubte és un bon exemple de la manera com està ordenada una biblioteca real.

Si a més d’orientar-nos amb aquesta llista fem servir un gestor de col·leccions com Tellico per catalogar els llibres, segur que cercar informació serà més fàcil que mai.