Sweet Home 3D 1.4

El passat dia 7 d’octubre es va publicar la versi√≥ 1.4 del programa lliure Sweet Home 3D. Es tracta d’una aplicaci√≥ d’assist√®ncia per a interioristes: amb ella es pot anar situant, sobre un pl√†nol en dues dimensions, tot el mobiliari amb qu√® tinguem pensat decorar un pis; i, alhora, es va veient com quedaria d’un mode una mica m√©s realista, en tres dimensions, a trav√©s d’un quadre separat a la part inferior de la finestra.

Sweet Home 3D es pot distribuir segons el que indiquen els termes de la llic√®ncia GPL de GNU i est√† fet en Java, la qual cosa permet als seus programadors publicar versions per a GNU/Linux, Windows (des de 98 fins a Vista) i Mac OS. Una de les principals novetats d’aquesta versi√≥ 1.4 √©s que la vista en tres dimensions es pot exportar en format obj, la qual cosa genera un fitxer que es pot obrir en molts programes de modelatge 3D, entre ells el popular 3D Studio Max o el Blender, que tamb√© √©s programari lliure.

A la p√†gina web del projecte, a part de completa documentaci√≥ sobre el programa en diferents idiomes, hi ha a dia d’avui 119 models 3D d’objectes que s’ha comprovat que es poden importar a Sweet Home 3D, a m√©s d’enlla√ßos a p√†gines on es poden trobar altres models tamb√© compatibles.