Thingamablog

Thingamablog és un programari multiplataforma que permet fer blocs a aquells usuaris que disposin de servidor web però no puguin fer servir PHP o MySQL per una raó o una altra.

Amb Thingamablog √©s possible fer una p√†gina web amb totes les caracter√≠stiques d’un bloc: entrades ordenades cronol√≤gicament, fil de subscripci√≥ RSS, m√ļltiples categories, enviar notificacions (pings) a diferents serveis, etc. L’avantatge principal que incorpora √©s la possibilitat de publicar el bloc en servidors web que nom√©s admeten HTML i en els quals √©s impossible executar fitxers PHP i molt menys desar dades en bases de dades MySQL: sol ser el cas d’espais web gratu√Įts que proporcionen les empreses de telecomunicacions en contractar l’ADSL, per posar un exemple.

La gesti√≥ de les entrades es fa a trav√©s d’una interf√≠cie en Java, que a m√©s act√ļa tamb√© de lector de RSS, de manera que a trav√©s sol espai rebem la informaci√≥ de la blogosfera i podem publicar els nostres propis apunts. Es pot fer servir des de Windows, GNU/Linux o MacOS X.